Dejlig modtagelse af “Lys i mørket”

De er 100% corona-sikre. De får os til at synge sammen. Og de spreder smil, håb, livsmod og forbundethed. LYS I MØRKET er fællessang med mening; en række gratis udsendelser, der sendes online hver anden søndag hen over coronavinteren. “I har reddet min dag”, “Jeg kan skubbe bekymringerne væk igennem disse udsendelser” og “En smuk og berigende stund” skriver seere bl.a. om udsendelserne. Du kan læse deres oplevelser af udsendelserne længere nede på siden.

Vi befinder os i en mørk tid i et nedlukket samfund, og mange er ramt af tristhed og ensomhed. Det minder os om, at mennesker grundlæggende har brug for mennesker, og at vi behøver hinanden for at skabe et højt følelsesmæssigt “smittetryk” ift. medmenneskelighed, omsorg og venlighed.

LYS I MØRKET-værterne er Anette Prehn og Kristian Bisgaard. Anette er sociolog, forfatter og tekstforfatter. Hun sammenfletter eftertænksomt hver udsendelses sange og krydrer dem med sociologiske refleksioner. Kristian er pianist og komponist og spiller/synger for. Hver udsendelse er bygget op omkring nye fællessange til Danmark og vigtige temaer for menneskeligt samspil, som f.eks. nærvær, taknemmelighed, livsmod, håb og empati.

Det er gratis at se/synge med – og som nævnt 100% coronasikkert. Du kan følge med fra din computer, tablet eller mobil. Alt hvad du skal gøre er at tilmelde dig via https://hjernesmart.dk/lys-i-moerket/ – her finder du den næste udsendelse. Der er planlagt udsendelser frem til midt i marts. Vi fortsætter udsendelsesrækken derefter, hvis coronasituationen i Danmark fortsat er så alvorlig, at mennesker efterspørger den.

Anbefalinger fra seerne:

Ole Sørensen, pensioneret inseminør, Jebjerg: ”Tak for udsendelsen. I har reddet min dag. En dejlig udsendelse. Skønne og livsbekræftende sange, præsenteret og fremført med smittende glæde og begejstring. Livsglæde og håb. To sider af samme sag. Skønt, at have jer i stuen igen. Næste udsendelse er bestilt.”

Anna Bohn, neuropsykolog, Kolding: “Jeg er en travl gammel dame, der ved alt og har alt. Alligevel finder jeg stor sindsro og velbehag igennem udsendelserne ”Lys i mørket”, hvoraf jeg foreløbig har set episode 1-4. Anette Prehns sangtekster og Kristian Bisgaards klaver akkompagnerer hinanden harmonisk og mødes i “Nuet” igennem deres fællessang. Det er smittende at synge med på – hvilket giver lige den følelse af forbundethed, som jeg trænger til i denne tid. Sangene er følelsesnære, konkrete og nemme at synge sammen. Der er ingen fornemmelse af koncert over udsendelsen, der således giver følelse af tryghed, Ingen mærkelige spring i tonearter eller rytme, som alt i alt formidler en følelse af tryg pulseren. Det ku’ lyde kedeligt, men det er det ikke. Jeg prøver personligt at meditere, og hvor er det svært at opnå den tilstand, hvor jeg kan skubbe bekymringerne væk. Det skete dog igennem disse udsendelser. Anette og Kristian har ikke travlt, og Anette når indimellem også at formidle lidt at sin ”hjernesmarte” viden ind i musikkens sammenhæng. Det er mere end god musik (den kan jeg nok finde endnu bedre igennem DRs pigekor og koncerter); det er en personlig forbundethed, som jeg oplever, og ja, det er måske nok en “illusion”, men det gør ikke noget i det nuværende øjeblik, som er en intens og ægte oplevet oplevelse.”

Lene Sommerdahl Bojer, ledende lægesekretær, Aalborg: “Tusind tak til jer begge for endnu et livskraftigt og håbefuldt ‘Lys i mørket’ med en smuk og berigende stund i dagens udsendelse. Jeg har fulgt med fra sidelinjen i hele udsendelsesrækken ’Lys i mørket’, og hvert afsnit har på sin særlige måde gjort særligt indtryk og sat et særligt aftryk hos mig i en helt særlig tid! Det, der i min optik gør ’Lys i mørket’ til noget særligt og bevægende, er, at det ikke blot er tale om ’fællessang’ men ’fællessang med mening’. Dette da Anettes tænksomme og både akademisk og følelsesmæssigt intelligente tekster akkompagneret af Kristians smukke musikalske fortolkninger sikrer, at såvel hjerne som hjerte aktiveres og stimuleres ikke blot i nuet men også giver masser af stof til eftertanke. Beundringsværdigt hvordan Anette med autenticitet, nærvær og hjertevarme smil – såvel i mimik som i stemme – lykkes med at skabe en helt særlig forbundethed, der rammer og smitter os alle gennem skærmen! TAK for en fantastisk idé og generøsitet med at producere og levere ‘Lys i mørket’ – jeg glæder mig allerede til at mærke ’empatien’ i næste udsendelse!”

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Erik Sommer og Kristian Bisgaard. Det er blevet til mere end 80 siden 2018, hvor samarbejderne begyndte. Du kan udforske/synge sangene her.

Anette er til hverdag videns-iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Du kan læse mere om dette arbejde på www.hjernesmart.dk

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!