FORBUNDETHEDENS FÆLLESSANGE

Book fællessangsaktivist og sangskriver Anette Prehn til et sangforedrag, hvis I vil udforske nye fællessange, der griber jer om hjertet og gøder nye perspektiver.

Anette faciliterer samspillet, gerne med pianist Kristian Bisgaard, så deltagerne forbinder sig med hinanden og oplever glæde og eftertænksomhed.

Sangforedrag med

ANETTE PREHN

Sangforedrag med ANETTE PREHN

FORBUNDETHEDENS FÆLLESSANGE

Book Anette Prehn til et sangforedrag, hvis I vil udforske nye fællessange med meget på hjerte. Anette faciliterer samspillet i rummet – som oftest med pianist Kristian Bisgaard – på måder, der forbinder deltagerne med hinanden, spreder solskin og varme samt viser fællessangs-teksternes kraft.

smilende fællessang med mening

Bryd ud i sang

Bliv dus med nye bidrag til den danske sangskat og kulturarv

Anette Prehn og Kristian Bisgaard har sammen skabt mere end 60 nye sange til den danske sangskat. Til sangforedraget – som kan vare alt fra 1 til 3 timer – præsenterer de en række af dem, og vi bryder ud i sang sammen.

Prehn-Bisgaard har bl.a. skrevet sangene:

  • En fredstone – i lyset af forfærdelighederne i Ukraine
  • Smukke skud – til unge i konfirmationsalderen
  • Nærvær i skærmenes tid – om behovet for nærvær, smil og hjertevarme
  • Alt småt blir stort med dig – om det store i de “små” fælles glæder
  • En sang om livsmod – hvor naturen er spejl på livets op- og nedture
  • Helst uden vinger – der rummer et opgør med perfekthedsillusionen
  • Livet i læring – som et alternativ til nutidens forarmede læringssyn
  • Kom, læg sangen i mund – en hyldest til fællessangens kraft

Sociologen Anette Prehn har besluttet sig for at skrive ”de sange, vi mangler i vores kultur”. Det er bl.a. sange, som tager favntag med klimakrise, ensomhedsepidemi, præstationssamfund, perfekthedskultur og krig i Europa.

Som hun skriver i bogen ”Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed”, så har fællessangen et potentiale, vi slet ikke har forløst endnu. Anette opfordrer til en langt større bevidsthed om, hvad vi synger – i stedet for, som det tit sker, at lire kendte tekster af. Derfor rummer sangforedraget også refleksionsøvelser undervejs, hvor deltagerne forbinder sig med hinanden og bygger bro til egne liv.

Deltagere i Anette og Kristians fællessang siger f.eks.: ”Skønne og livsbekræftende sange, præsenteret og fremført med smittende glæde og begejstring. Livsglæde og håb – to sider af samme sag.”

Sangforedrag

Jeppe Aakjærs usungne sange

Politikens anmelder, litteraturprofessor Thomas Bredsdorff, kaldte bogen om Jeppe Aakjærs usungne sange for ”original” og gav fem hjerter. Skive Folkeblad skrev, at den var både ”vellykket”, ”fortræffelig” og en “flot nutidig fortolkning af Aakjærs ånd”.

Nu får I mulighed for at få besøg af Anette Prehn og Kristian Bisgaard, som sammen har pustet liv i glemt Aakjær-prosa med mere end 100 år på bagen.

Anette har læst og samlet lyriske passager, sprængfulde af billedrigt sprog, højst relevante for vores nutid og med den velkendte Aakjærske brod. Med nænsom hånd har hun sat dem på vers og givet dem rim. Nogle usungne sange er en-til-en Aakjærs ord gjort sangbare.

Andre er skabt ved at sammenflette Aakjærs ord med Anettes egne. Kristian Bisgaard har givet alle 21 sangtekster fængende melodier.

Aakjærs glemte prosa rummer en overset skattekiste af ord og udtryk, som dels vækker os til refleksion og aktiv handling på vigtige temaer som natursyn, eksistens, sågar MeToo-tematikker, dels kalder os til kreativitet, kærlighed og sanselighed.

Til sangforedraget medbringer Anette og Kristian låneeksemplarer til alle deltagerne af sangbogen med de 21 usungne sange. Der er mulighed for bogsalg ifm. foredraget.

“Det formår, næsten dialektisk, at forene Aakjær/Carl Nielsen på den ene side og Prehn/Bisgård på den anden.”
Niels Krabbe, Forskningsprofessor emeritus

Mød Anette Prehn

Anette Prehn er en dansk sangskriver og fællessangsaktivist, hvis tekster griber mennesker om hjertet, giver erkendelsesspring og sætter spor i det levede liv. Med sin baggrund som sociolog har hun et skarpt blik for, hvilken indre styrke og hvilke strategier, vi behøver som mennesker og fællesskaber for at kunne leve og trives – samt håndtere de udfordringer og kriser, vor tid er præget af.

Anette advarer om, at fællessang alt for ofte gøres til et bagudskuende mentalt beskyttelsesrum, som vi søger tilflugt i, når verden føles truende. Det sker, når vi sammen primært “synger os baglæns”: til kendte sange, vi kan lire af eller jappe igennem uden at reflektere synderligt over dem. I stedet viser Anette med sine tekster og sangforedrag, at fællessangens tekster kan byde hyperindividualismen trods og styrke vores håb, ansvar, empati, handlekraft og forbundethed.

Sæsonens UDVALGTE SANGE

Få her en smagsprøve på Anette Prehns sangtekster. De skiftes løbende ud. Du kan også gå på opdagelse i over 80 nodeark med tekst af Anette Prehn.

VORES DANMARK I SOMMERDRAGT

En hyldestsang til Sommer-Danmarks smukke natur – med særlig inspiration fra de dramatiske og inderlige nordjyske klitlandskaberne omkring Rubjerg Knude fyr.

Nodearket findes i bogen “Det syngende menneske” og kan også købes her.

En flig af livets gåde

En af 21 “usungne sange” inspireret af Jeppe Aakjærs prosa. Anette Prehn har været på opdagelse efter lyriske passager i Aakjærs for længst glemte breve, foredrag, erindringer og artikler.
Nodearket kan købes her

KLODENS SOMMERFUGLEVINGER

En sang om den lilles kraft i den store verden. Hvordan bevarer vi håbet og handlekraften i en tidsalder præget af klimakrisen? 

Nodearket findes i bogen “Det syngende menneske” og kan desuden købes her.

Tilmeld dig Anette Prehn's nyhedsbrev

* indicates required
Din email adresse

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE ➡

You have Successfully Subscribed!