Det hele værd!

Den 22. juni efterlyste jeg på Facebook medlæsere, der ville give mig hudløs ærlig feedback på ”Det syngende menneske”. På det tidspunkt var bogen på 185 A4-sider, og jeg havde brug for feedbacken inden for blot 10 dage. Trods opgavens størrelse stillede mere end 120 mennesker sig gavmildt til rådighed i løbet af de første to timer, og jeg valgte en mindre gruppe medlæsere ud blandt dem. Det var lærerigt og ofte rørende, hvad de skrev til mig, og jeg mærkede, at jeg var på rette spor med bogen. Flere skrev også deciderede anbefalinger, her iblandt Lise-Lotte Heindahl, HR-konsulent og korsanger fra Nyborg. Da jeg modtog hendes ord, skrev jeg spontant til min redaktør på Kristeligt Dagblads Forlag: ”Jeg har det sådan her: Når bare ét menneske rammes af bogen på denne måde, så har skrivningen været det hele værd. Alt herefter er bonus.”
 
Lise-Lotte Heindahl skrev: ”Denne skønne bog vækker et sanseunivers i mig. Jeg er ellers et rationelt ’hovedmenneske’, og der er ikke meget, der spontant åbner op til mit hjerte og kobler hovedet fra. Sjældent sker det, når jeg læser, men ’Det syngende menneske’ åbnede umiddelbart op, og jeg har glædet mig som et barn til hver gang, jeg havde en lille stund til at fortabe mig i den. Jeg bliver allermest grebet af de utroligt smukke sangtekster. Jeg føler mig genkendt, og indimellem må jeg fælde en tåre over, at de så præcist kan sætte ord på det, jeg føler. For eksempel i ’Alt småt bliver stort med dig’, ’Det bedste jeg lærte’ og ’Måneskinsvandring’. Jeg får nye indsigter, når Anette Prehn kombinerer og tydeliggør sammenhængene mellem naturvidenskab, sociologi, filosofi og poesi, krydret med egne eksempler – balancen imellem dem er meget fint ramt. En meget vedrørende, aktuel og gribende bog. Jeg har lyst til at dele den med hele verden, når den udkommer.”
 
Af hjertet tak til Lise-Lotte (som jeg håber at møde en dag). Jeg har skrevet “Det syngende menneske” fordi vi som kultur behøver forbundethed for sammen at kunne håndtere samfundsudfordringer mht. klima, pandemi, teknologiudvikling og mental usundhed. Jeg håber naturligvis, at bogen når langt ud. Men at den også kan nå så dybt ind, er jeg taknemmlig over. Hver en læser, der måtte opleve noget lignende, vil jeg favne i taknemmelighed. Sikke en bonus! ☀️

Jeg blev interviewet til Karen Marie Lillelunds magasin i 2020 med overskriften: “Syng! og bliv en bedre kollega”. Du kan læse artiklen her:

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Erik Sommer og Kristian Bisgaard. Det er blevet til mere end 80 siden 2018, hvor samarbejderne begyndte. Du kan udforske/synge sangene her.

Anette er til hverdag videns-iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Du kan læse mere om dette arbejde på www.hjernesmart.dk

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!