Kan nye fællessange mon bibringe børn og unge mere indre ro?

Årsskiftet blev ganske særligt hos mig. Her blev 19 af mine sangtekster nemlig sendt ind som mulige bidrag til den nye udgave af Højskolesangbogen. Jeg har været så privilegeret at møde nogle af Danmarks dygtigste komponister i året, der gik; tilmed komponister, som fandt det værd at give mine tekster liv og melodi. En stor tak til Kristian Bisgaard Enevoldsen og Rasmus Skov Borring.

Nu lever sange som bl.a.:
En sang om livsmod (skrevet for at bibringe ungdommen et større perspektiv på livets udfordringer)
Nærvær i skærmenes tid (om menneskers grundlæggende behov for nærvær, også i en digital tidsalder)
Klodens sommerfuglevinger (om “den lilles” kraft i den store verden)
Ræk ud (om ensomhed og hvad vi hver især kan gøre)
Livets vibration (en sansevækkende morgensang og hyldest til naturens gratis gaver)
– På æselryg, et smertens ridt (om at bære på en sag, der er langt større end én selv; en julesang, der kan synges hele året)
– Der er et nu, et da og et i morgen (om at forbinde sig med “alle aldre”; dels i én selv til fremme af det store perspektiv, dels i andre til fremme af empati)

Fællessangene offentliggøres løbende på: www.hjernesmart.dk/sange-til-danmark Her finder du også noder, tekster mm.

Lad os bruge fællessang til at give børn og unges et stærkt balancepunkt i livet og fremme deres oplevelse af mening og trivsel.

Solskin,

Anette
(anette@anetteprehn.com)

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. 

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". 

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!