Lys i mørket – coronasikker fællessang med mening

– syng forbundetheden frem i danske hjem!

LYS I MØRKET er en række udsendelser, der blev sendt online henover den mørke og ensomme corona-vinter 2020/2021 for at smitte mennesker med livsmod, håb og forbundethedsfølelse. Du kan se udsendelserne længere nede på siden.

Med afsæt i Anette Prehns nye bog ”Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” tilbyder LYS I MØRKET nye fællessange til Danmark. Med titler som “Liv i vor hånd”, “Nærvær i skærmenes tid” og “En sang om livsmod” får sangene os til at se på hinanden med nye øjne og smitter med lyst til at række ud mod andre med medmenneskelighed, omsorg og venlighed.

Seerne skriver bl.a.: “I har reddet min dag”, “Jeg kan skubbe bekymringerne væk igennem disse udsendelser”, “Det er en personlig forbundethed, jeg oplever; en intens og ægte oplevelse” og “En smuk og berigende stund”.

LYS I MØRKET-værterne er Anette Prehn og Kristian Bisgaard. Anette er sociolog, forfatter og tekstforfatter til 30 nye sange til Danmark. Hun sammenfletter eftertænksomt hver udsendelses sange og krydrer dem med sociologiske refleksioner. Kristian er pianist og komponist og spiller/synger for. Hver udsendelse er bygget op omkring vigtige temaer for menneskeligt samspil, f.eks. nærvær, taknemmelighed og livsmod.

Book et live og livsbekræftende sangforedrag med Anette og Kristian

Køb et signeret eksemplar af bogen “Det syngende menneske”

Det er gratis at være med. Du kan følge med fra din computer, tablet eller mobil. Kig med alene eller sammen med andre!

EPISODE 10: SØNDAG 28. MARTS 2021 KL. 16.30-17.30 – DAGENS TEMA: FRIHED. Vi synger bl.a. Rejst på andres liv, Det er så let at tro på Mer’ samt Lån mine øjne.

EPISODE 9: SØNDAG 14. MARTS 2021 KL. 16.30-17.30 – DAGENS TEMA: VÆRDIER. Vi synger bl.a. Skudt forbi, Hjem og Lykkens navlehul.

EPISODE 8: SØNDAG 28. FEBRUAR 2021 KL. 16.30-17.30 – DAGENS TEMA: NATUREN SOM SPEJL. Vi synger bl.a. Forårsfornemmelser, Forårets stemme og En undren vågner.

EPISODE 7: SØNDAG 14. FEBRUAR 2021 KL. 16.30-17.30 – DAGENS TEMA: TILLID. Vi synger bl.a. Morgengaven, Livet i læring og En sang om livsmod.

EPISODE 6: SØNDAG 31. JANUAR 2021 KL. 16.30-17.30 – DAGENS TEMAS: ANSVAR. Vi synger bl.a. Bare et strejf på vor klode, I en galaksesværm og Som dråber i hav.

EPISODE 5: SØNDAG 17. JANUAR 2021, KL. 16.30. DAGENS TEMA: EMPATI. Vi synger bl.a. Generationer i møde, Alt ved dig er smukt i mine øjne og Helst uden vinger. Se udsendelsen her:

EPISODE 4: SØNDAG 3. JANUAR 2021, KL. 16.30. DAGENS TEMA: HÅB. Vi synger bl.a. Uendelige skyer, Smukke skud og Det begynder med drømmen. Se udsendelsen her:

EPISODE 3: SØNDAG 20. DECEMBER 2020, KL. 16.30. DAGENS TEMA: LIVSMOD. Vi synger bl.a. En sang om livsmod, Livets vibration og Klodens sommerfuglevinger

EPISODE 2: SØNDAG 6. DECEMBER 2020, KL. 16.30. DAGENS TEMA: TAKNEMMELIGHED. Vi synger bl.a. Alt småt blir stort med dig, Det, der virk’lig tæller og Det bedste, jeg lærte. Se udsendelsen her

EPISODE 1: SØNDAG 22. NOVEMBER 2020, KL. 16.30. DAGENS TEMA: NÆRVÆR. Vi synger bl.a. Nærvær i skærmenes tid, Ræk ud og Liv i vor hånd. Hør “Ræk ud” her:

LYS I MØRKET sendes i samarbejde med Danmarks største og mest læste sundhedsmagasin Helse.

Ældre Sagens liste over “kultur i din stue”, inkl. link til LYS I MØRKET

Anbefalinger fra seere:

Ole Sørensen, pensioneret inseminør, Jebjerg: ”Tak for udsendelsen. I har reddet min dag. En dejlig udsendelse. Skønne og livsbekræftende sange, præsenteret og fremført med smittende glæde og begejstring. Livsglæde og håb. To sider af samme sag. Skønt, at have jer i stuen igen. Næste udsendelse er bestilt.”

Signe Hedeager Nielsen, pædagogstuderende, Odense: ”’Lys i mørket’ kan stærkt anbefales! Det skaber helt klart værdi, forbundethed og nærvær for mig at følge Anette Prehn og Kristian Bisgaards udsendelser. De minder mig om højskole, hvor man er fælles om at skabe værdi, forbundethed og nærvær til hinanden. At sætte spor i hinanden og fortælle ens livshistorie indtil nu. Dejligt at efterskolerne og højskolerne åbner i morgen, så vi kan få mere sang og fortælling ud i livet. Tak til Anette og Kristian for fællessang i skærmenes tid.”

Anna Bohn, neuropsykolog, Kolding: “Jeg er en travl gammel dame, der ved alt og har alt. Alligevel finder jeg stor sindsro og velbehag igennem udsendelserne ”Lys i mørket”, hvoraf jeg foreløbig har set episode 1-4. Anette Prehns sangtekster og Kristian Bisgaards klaver akkompagnerer hinanden harmonisk og mødes i “Nuet” igennem deres fællessang. Det er smittende at synge med på – hvilket giver lige den følelse af forbundethed, som jeg trænger til i denne tid. Sangene er følelsesnære, konkrete og nemme at synge sammen. Der er ingen fornemmelse af koncert over udsendelsen, der således giver følelse af tryghed, Ingen mærkelige spring i tonearter eller rytme, som alt i alt formidler en følelse af tryg pulseren. Det ku’ lyde kedeligt, men det er det ikke. Jeg prøver personligt at meditere, og hvor er det svært at opnå den tilstand, hvor jeg kan skubbe bekymringerne væk. Det skete dog igennem disse udsendelser. Anette og Kristian har ikke travlt, og Anette når indimellem også at formidle lidt at sin ”hjernesmarte” viden ind i musikkens sammenhæng. Det er mere end god musik (den kan jeg nok finde endnu bedre igennem DRs pigekor og koncerter); det er en personlig forbundethed, som jeg oplever, og ja, det er måske nok en “illusion”, men det gør ikke noget i det nuværende øjeblik, som er en intens og ægte oplevet oplevelse.”

Klara Imhoff Kaare, pensioneret religionshistoriker og indvandrerlærer, Frederiksberg: “Kære Anette og Kristian. I er sandelig et lys i mørket med jeres dejlige udsendelser. Og jeg har købt ‘Det syngende menneske’; en topfin bog, der fortjener stor udbredelse. Dejligt, at I deler ud af overskud og glæde. Vil se frem til jeres kommende udsendelser og varmt anbefale dem rundt omkring. Med dybfølt tak og varmeste hilsner Klara”

Birgit Demant, lærer på Neurocenter Østerskoven, Sønder Onsild: “Rigtig dejlig oplevelse at være med til ‘Lys i mørket’. Anette Prehn og Kristian Bisgaard præsenterer en perlerække af skønne og rørende sange med meget på hjerte. Utroligt inspirerende!”

Lene Sommerdahl Bojer, ledende lægesekretær, Aalborg: “Tusind tak til jer begge for endnu et livskraftigt og håbefuldt ‘Lys i mørket’ med en smuk og berigende stund i dagens udsendelse. Jeg har fulgt med fra sidelinjen i hele udsendelsesrækken ’Lys i mørket’, og hvert afsnit har på sin særlige måde gjort særligt indtryk og sat et særligt aftryk hos mig i en helt særlig tid! Det, der i min optik gør ’Lys i mørket’ til noget særligt og bevægende, er, at det ikke blot er tale om ’fællessang’ men ’fællessang med mening’. Dette da Anettes tænksomme og både akademisk og følelsesmæssigt intelligente tekster akkompagneret af Kristians smukke musikalske fortolkninger sikrer, at såvel hjerne som hjerte aktiveres og stimuleres ikke blot i nuet men også giver masser af stof til eftertanke. Beundringsværdigt hvordan Anette med autenticitet, nærvær og hjertevarme smil – såvel i mimik som i stemme – lykkes med at skabe en helt særlig forbundethed, der rammer og smitter os alle gennem skærmen! TAK for en fantastisk idé og generøsitet med at producere og levere ‘Lys i mørket’ – jeg glæder mig allerede til at mærke ’empatien’ i næste udsendelse!”

Ulla Valberg, kirkesanger, Bedsted: “Kære Anette og Kristian. TAK for endnu en skøn, skøn stund. Jeg elsker jeres Lys i mørket-udsendelser. De er lige præcis det, de hedder: Et lys i en, på flere måder, ‘mørk’ tid. Jeg nyder det, hver gang jeg har mulighed for at synge med på de nye sange. Udsendelserne byder på et dejligt nærvær og mulighed for eftertænksomhed – og alt sammen på en naturlig måde, hvor man kan mærke, at der er hjerte bag det hele. Det er så befriende ærligt. TAK!”

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Erik Sommer og Kristian Bisgaard. Det er blevet til mere end 80 siden 2018, hvor samarbejderne begyndte. Du kan udforske/synge sangene her.

Anette er til hverdag videns-iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Du kan læse mere om dette arbejde på www.hjernesmart.dk

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!