Politiken giver 5 hjerter til Anette Prehns nye bog

Litteraturprofessor Thomas Bredsdorff har læst og anmeldt min Aakjær-bog i Politiken og givet den hele fem hjerter ❤️❤️❤️❤️❤️

Bredsdorff skriver bl.a.: “Anette Prehns ‘gådejagt’ udpeger en original rute, der kan føre én ind på livet af det tilsyneladende simple. Ved at splitte tekster ad og lege med dem kan man få øje på deres storhed.”

“Mærk efter hos dig selv, hvordan du har det, siger guruer for tiden. Aakjær udpeger den modsatte vej. Han lægger op til at mærke efter ikke hos os selv, men hos den anden. Fordomme er ødelæggende for forbundethed.”

“Dansklærere kan få gode ideer af hendes bog med den krimilignende titel ‘På gådejagt efter Aakjærs usungne sange’.”

“Prehns ærinde er også »at få børn og unge til at forelske sig i det danske sprog«. At få dem til at opleve skønheden i Aakjærs vers.”

“Det fine ved Prehns sangtekster er den model for omgang med litteratur, de åbner. Hvis man kan få læsere og skoleelever til at tage et stykke billedspækket prosa og omforme det til vers, åbner det øjnene for, hvordan den geniale lyriker har formet sit digt. At skrive er en læsemetode.”

Så kom vejrmølletrangen da lige op i mig ????‍♀️????‍♀️

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Erik Sommer og Kristian Bisgaard. Det er blevet til mere end 80 siden 2018, hvor samarbejderne begyndte. Du kan udforske/synge sangene her.

Anette er til hverdag videns-iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Du kan læse mere om dette arbejde på www.hjernesmart.dk

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!