Ny sommersang til Danmark – inspireret af Klitlandskabet ved Rubjerg Knude Fyr

Længes du efter sommeren her i vintermørket? Erik Sommer og jeg har sammen skrevet denne hyldest til “Vores Danmark i sommerdragt” ☀️ I dag for præcis et halvt år siden besøgte jeg med min familie Rubjerg Knude Fyr i det skønne Vendsyssel. Det både blæste og regnede, da vi ankom, og vi stred os op til (og op i) fyret. Vidunderlig udsigt. Sug i maverne. Bankende hjerter. Træk i hårrødderne. Bid på kinderne. Fællesskabsfølelse. Og så ellers vandring tilbage gennem klitlandskabe. Senere ændrede vejret sig fuldstændig, og det blev det smukkeste solskin med klar, blå himmel. Og ja, dét blev så også til en sangtekst, bl.a. om hvordan “solstrejf og skyer lægger arm om den næste akt”.

Den 19. december 2019 havde Erik Sommer og jeg inviteret os selv til Vendsyssel Teater for at præsentere sangen for borgmester Arne Boelt og 2. viceborgmester Henrik Jørgensen. Og vupti stod der et Steinway flygel og ventede på Erik samt 18 korledere og sangere fra kommunen og sågar selveste murermester Kjeld Pedersen, der blev Danmarksberømt, da han og hans folk lykkedes med at flytte fyret 80 meter ind i landet den 22. oktober 2019. Det var vidunderligt at synge sammen og få korledernes feedback bagefter. Bl.a. fortalte én, at sangen sendte hende direkte tilbage til barndommens land i Lønstrup, hvor hun havde leget på bare tæer i klitterne. Og ja, det er noget af dét, som fællessang kan: Vække vores sanser og åbne tidsrejser til kroge af vores erfaringsrige, som bare ligger og venter på at blive genopdaget. Hvad gør “Vores Danmark i sommerdragt” ved dig?

Solskin, Anette

“Druknede mus” på vandring op til Rubjerg Knude fyr:

Det blæste også godt: 

Vejret vendte dog i løbet af kort tid, og så så der pludselig sådan her ud:

Vidunderlige nordjyske landskaber til glæde og udforskning for både store og små: 

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Erik Sommer og Kristian Bisgaard. Det er blevet til mere end 80 siden 2018, hvor samarbejderne begyndte. Du kan udforske/synge sangene her.

Anette er til hverdag videns-iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Du kan læse mere om dette arbejde på www.hjernesmart.dk

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!