Sange til den danske sangskat

Da Anette Prehn var syv år gammel, skrev hun sin første sangtekst til en kendt melodi. Men først i 2018 begyndte Anette at udgive sange sammen med kendte danske komponister som f.eks. Erik Sommer, Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard.

Sange til

DEN DANSKE SANGSKAT

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Sange til

Højskolesangbogen

Siden Anette Prehn var 7 år gammel, skrev hun de første tekster til en række kendte melodier. Men først i 2014 begyndte Anette at udgive sange sammen med kendte danske komponister som fx Erik Sommer, Rasmus Borring og Kristian Bisgaard.
Dyk ned i Anettes bidrag til den danske sangskat her.

“Sange til Danmark

For år tilbage begyndte Anette Prehn at skrive en række smukke sangtekster og senere hen også melodier. Sangene bærer alle præg af forbundethed, nysgerrighed, nærvær og en stor kærlighed til Danmark og det folk, der bor her i landet. 

Hun har skrevet sange til store livsbegivenheder såsom forældreskabet, dåben, konfirmationen, ungdommen, alderdommen samt kærlighedssange. Samtidig rummer Anette Prehns sange også en stor samfundskritik pakket ind i dybe strofer og smukke toner. Hun har blandt andet skrevet sange om bæredygtighed, klimasange og sange om fred – alle sange, der er oplagte til at komme i betragtning til de næste udgaver af Danmarks sangbøger. 

I forbindelse med krigsudbruddet i Ukraine skrev Anette Prehn sangteksten “En fredstone”  med inderlig melodi af komponist Kristian Bisgaard. Du er meget velkommen til at høre “En Fredstone” her eller finde noden her.

 

BIDRAG til den danske sangskat

Det var den enorme skævhed i repræsentation i Højskolesangbogen, der fik Anette Prehn til at sætte i gear. Op til udgivelsen af den 19. udgave af Højskolesangbogen kom det frem, at blot fire procent af sangbogens tekster og to en halv procent af dens melodier er skrevet af kvinder, mens blot en procent af sangene var skrevet udelukkende af kvinder. Det var Henrik Marstal, der bragte disse tal frem – og Anette Prehn blev forundret og forarget over, at kvinder i så massiv grad er blevet valgt fra. 

Så afsted – ud over stepperne – sådan kender vi Anette Prehn. Og ved årsskiftet 2022/2023 er det blevet til mere end 80 sange til Danmark. Du kan opleve et uddrag af de sange, Anette Prehn har skrevet om fællesskabet og mennesker herunder.

Kom, som du er

Denne sang er skrevet til As Friskole i forbindelse med deres 25 års jubilærum. Sangen er blevet til i samarbejdet med Rasmus Skov Borring, og du kan finde noden her.

Nærvær i skærmenes tid

Nærvær i skærmenes tid er også blevet til under Anette Prehn og Kristian Bisgaards hånd. Du kan finde noden her.

Kom, som du er

Denne sang er skrevet til As Friskole i forbindelse med deres 25 års jubilærum. Sangen er blevet til i samarbejdet med Rasmus Skov Borring, og du kan finde noden her.

Sæsonens UDVALGTE SANGE

Få her en smagsprøve på Anette Prehns sangtekster. De skiftes løbende ud. Du kan også gå på opdagelse i over 80 nodeark med tekst af Anette Prehn.

Åens drejning

En af 21 “usungne sange” inspireret af Jeppe Aakjærs prosa. Anette Prehn har været på opdagelse efter lyriske passager i Aakjærs for længst glemte breve, foredrag, erindringer og artikler.
Nodearket kan købes her

NETOP SAT I VERDEN

Om det magiske og meningsfulde ved at sætte liv i verden eller påtage sig ansvar for liv.

Nodearket kan købes her.

SMUKKE SKUD

En sang til unge, smukke skud på men’skeheden … om det liv, det åbner sig for dem. Nodearket findes i bogen “Det syngende menneske” og kan desuden købes her.

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!