Sneak peek – læs smagsprøve på Aakjær-bog

Højskolebladet har netop bragt et fem-sider langt uddrag fra min nye bog På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange. Det er fra Del 2 om Naturen og handler om den usungne sang “Jeg elsker dig Jord”, som var den allerførste sang, Kristian Bisgaard og jeg skabte.

Højskoler betød meget i Aakjærs liv. Dels gik han på Askov Højskole som elev, hvor han mødte den norske digter Bjørnstjerne Bjørnson, hvilket gjorde et enormt indtryk på den unge Aakjær. I et intenst brev til sin kæreste Marie Bregendahl, beskriver Aakjær henført mødet med Bjørnson … et brev, som Kristian Bisgaard og jeg har gjort til den usungne sang “Kilder af liv”.

Senere i livet underviste han på Hjørlunde Højskole, hvor han mødte sit livs muse. Dette møde – og hendes rolle i hans liv – skriver jeg om i bogen. Følelserne for hende har givet næring til hele to usungne sange af 21. Desuden spiller adskillige breve til hende en rolle i flere andre af de nye, usungne sange. Hun var hverken hans kone nr. 1 eller kone nr. 2 – men Aakjær blev, som han selv udtrykte det, digter på drømmen om hende.

Køb Gyldendal-bogen her eller køb forskellige kombinationer af Gyldendal-bogen, sangbogen med noder og becifringer samt cd’en her.

Du kan også læse mere om bogens ærinde, anmeldelser og pressedækning i forbindelse med udgivelsen ved at klikke her eller høre sangene her.

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. 

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". 

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!