Liv i vor hånd

“Liv i vor hånd” er en fællessang med afsæt i nogle af K.E. Løgstrups centrale pointer. Løgstrup skrev i 1956 bogen Den etiske fordring, inklusive de berømte ord:

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin egen hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede, man uddyber eller hæver.“ Løgstrup minder os dermed om, at vi altid er forbundet med andre mennesker, uanset om vi erkender det eller ej.

Kan man synge sig til filosofisk refleksion og indsigt? Kan mellemmenneskelig etik formidles på nye og engagerende måder gennem fællessang og ind i det offentlighedsrum, som fællessangen er blevet i en tid, hvor mange andre fællesreferencer smuldrer? Kan man forestille sig, at det syngende menneske over tid kan puste liv i en ny lyst til forbundethed gennem de ord, vi tager i vores mund, og den eftertanke, disse vækker? Jeg tror, at svarene på disse spørgsmål er ”ja”.

I bogen “Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed” præsenterer jeg 30 nye fællessange til Danmark, sat på toner af komponisterne Erik Sommer, Kristian Bisgaard og Rasmus Skov Borring. Den udkommer fredag den 9. oktober og “Liv i vor hånd” er med i den. Kh Anette ☀️

PS: Tak til Kristian Bisgaard for den medrivende demo (er det bare mig, der får lyst til at danse?) og til hans søn Bertram Bisgaard for med kyndig hånd og sans for både symbolik og mennesker at have valgt billeder til sangen og lavet denne fine video

Hvem er Anette Prehn?

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. 

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". 

højskolesange, sange til højskolesangbogen, den danske sangskat

Kom med i Facebook-gruppen "Anette Prehns fællessange til Danmark"

Gruppen henvender sig til dig, som søger ny inspiration til sangrepertoire indenfor fællessange, kor, undervisningen i folkeskolen, på efterskolen, højskolen, gymnasiet og meget mere.

GÅ TIL FACEBOOK GRUPPE 

You have Successfully Subscribed!